Zoek

OVER LACTATIEDESKUNDIGE HILLIEN.

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site. Ik ben Hillien Terpstra-Visser. Ik ben als IBCLC lactatiekundige actief in Bunschoten-Spakenburg en op Urk en de omgeving van Urk. Ik ben een internationaal gecertificeerde specialist op het gebied van borstvoeding.

 

Meestal gaat borstvoeding vanzelf, maar soms is er extra hulp nodig. En dan komt mijn deskundigheid om de hoek kijken.

Borstvoeding bevordert de band tussen moeder en kind.

Mijn jarenlange ervaring als kraamverzorgster is handig. Zo weet ik precies met welke problemen moeders worstelen. Heb je vragen over borstvoeding of lukt het niet goed? Als lactatiekundige help ik je op weg. In de kraamweek investeer ik veel tijd om de borstvoeding goed op gang te brengen. Dat heeft mijn grootste prioriteit! Waarom? Omdat borstvoeding gratis is, warm en makkelijk. Bovendien bevordert het de band tussen moeder en kind. En het immuunsysteem van de baby ontwikkelt zich beter. Wonderlijk hoe borstvoeding werkt en heel bijzonder hoe de melk is samengesteld. Daar blijf ik me over verbazen.

Bangladesh als leerschool.

Mijn grote fascinatie met borstvoeding begon jaren geleden tijdens een stage in Bangladesh. De overstap naar kunstvoeding kan daar het verschil betekenen tussen leven en dood. Arme moeders hebben namelijk geen geld voor flesvoeding en schoon drinkwater. Het gevolg? Moeders maken een flesje met vervuild water klaar en er is een grote kans op een ziek kind. De baby krijgt vaak diarree en moet steeds naar de dokter. Veel kinderen overlijden hier zelfs aan. Met borstvoeding heb je daar minder last van. Dat is gratis en hygiënisch. Je snapt nu waarom Bengalese moeders dolgraag willen dat de borstvoeding lukt. Want bij kinderen die de borst krijgen, stijgt de overlevingskans met sprongen. Tel uit je winst.

Ontroerende ontmoeting.

Tijdens die stage in Bangladesh ontmoette ik een wanhopige jonge moeder. De dokter had het advies gegeven om over te stappen naar kunstvoeding. Maar daarvoor had ze simpelweg geen geld. Ze was ten einde raad. Ik bood aan om haar te helpen en ging aan de slag met een ouderwetse borstkolf. In Nederland gebruiken ze die al sinds de jaren vijftig niet meer, maar hij werkte prima! Na een uur kwam de melkproductie al goed op gang. Het mooiste van dit verhaal? Vier jaar later kwam ik die moeder weer tegen en ze vertelde dat haar kindje lang had kunnen drinken. Ik vond het zo ontroerend om dat horen.

Ontwikkelingswerk aanleiding tot specialisatie lactatiekunde.

Ik realiseerde me dat borstvoeding de eerste levensbehoefte is voor elke baby. De basis moet gewoon goed zijn. Je moet weten dat ontwikkelingswerk me altijd al na aan het hart heeft gelegen. En sinds mijn kinderjaren verlang ik ernaar om mijn kwaliteiten in te zetten voor mensen in nood. Ik kwam op het idee om dat te gaan doen door me te specialiseren in de lactatiekunde. Terug in Nederland volgde ik de opleiding en gewapend met die kostbare kennis keerde ik verschillende keren terug naar Bangladesh. Daar heb ik nog vele moeders mogen helpen.

Helaas is borstvoeding niet voor alle vrouwen weggelegd.

De oorzaken dat vrouwen geen borstvoeding kunnen geven zijn divers: ziekte, medicatie, een belast verleden of specifieke omstandigheden binnen het gezin. Toch blijft het zowel in Bangladesh als in Nederland de belangrijkste en beste voedingsbron voor een pasgeboren baby.

Heb jij vragen over borstvoeding?

Heb jij ook problemen met borstvoeding of een andere dringende vraag? Schroom niet! Ik help je graag! Ik geef professioneel advies volgens de laatste richtlijnen binnen mijn vakgebied. Zo ben jij altijd verzekerd van uitstekende zorg. En samen vergroten we de kans dat ook jouw borstvoeding optimaal verloopt.

 

Jij mag mij altijd bellen of mailen

En tot slot het beste nieuws? De meeste verzekeraars vergoeden een lactatiekundig consult!
Neem dus snel contact met mij op. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor jouw probleem zodat jij zorgeloos je kind blijft voeden.

 

Vriendelijke groet,

Hillien Terpstra-Visser